Lleida
9-25° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Proposen incloure el personal psiquiàtric per autoritzar la mort assistidaLleida va acollir un acte professional sobre els reptes del suïcidi assistit, cures pal·liatives i eutanàsia


La ciutat va acollir ahir una trobada en què es va proposar la inclusió de professionals psiquiàtrics en l'última presa de decisió del pacient.

"Parlem de persones amb problemes psiquiàtrics per la qual cosa haurien d'estar presents els professionals", va instar ahir l'expert en suïcidi i professional del servei d'Emergències psiquiàtriques i Cures Agudes de l'hospital Lapeyronie de Montpeller, Philippe Courtet. L'especialista va apuntar que la prevenció del suïcidi s'oposa amb l'autorització del suïcidi assistit i va advocar per les cures pal·liatives. El també professor de la Facultat de Medicina de Montpeller, va afirmar que en els pacients amb malalties psiquiàtriques, "intentem prevenir el suïcidi perquè són pacients amb trastorn d'ànim, de personalitat o amb antecedents de suïcidi i tots són factors de risc sobre el suïcidi" .

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats