Lleida
2 - 12° C (boira i sol)
97% 26 km/h


Reclamen encarir el tabac i finançar els tractaments per seguir lluitant contra l'addiccióEls professionals de Lleida asseguren que hi ha "molta feina per fer" el 21,3%


Els professionals de la Xarxa de Prevenció del Tabaquisme de Lleida reclamen encarir els paquets de cigarrets i més finançament públic dels tractaments de deshabituació per seguir lluitant contra l'addicció. Asseguren que hi ha "molta feina per fer" malgrat que la regió sanitària de Ponent és la que registra el menor consum de tabac a Catalunya amb el 21,3%.

Al conjunt del país al 2017 es va assolir l'índex mínim des que es recullen aquestes dades, fa més de 25 anys, amb una prevalença de fumadors diaris i ocasionals en majors de 14 anys del 24%. Però sigui com sigui, els qui lluiten contra el tabaquisme recorden que a Catalunya mor una persona per culpa del tabac cada hora i, per tant, "no ens podem relaxar", segons assegura el coordinador de la Unitat de Tabaquisme de l'Hospital de Santa Maria, el psicòleg Francesc Abella.

Ell ha estat l'encarregat de llegir el manifest amb motiu del Dia Mundial Sense Tabac a la plaça Ricard Vinyes de la capital del Segrià, on s'ha instal·lat una taula informativa amb sanitaris i voluntaris de l'Associació Espanyola Contra el Càncer. S'ha ofert als vianants informació sobre els recursos per deixar de fumar i també s'han pogut fer la prova per detectar els nivell de monòxid de carboni que conté l'aire que expirem.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats