Lleida
2 - 9° C (boira i sol)
97% 26 km/h


Salut es compromet a garantir l'accés universal a l'assistència sanitària malgrat el recurs de l'Estat al TCEl director del CatSalut, David Elvira, denuncia un ''abús del 155'' per atacar la llei catalana


Amb el lema ''Salut per a tothom'', l'OMS commemora aquest dissabte el Dia Mundial de la Salut, una celebració que ha Catalunya ha estat marcada pel recent recurs al TC de la Llei catalana d'universalitat a la llei catalana. En un acte, el director del CatSalut, David Elvira, ha denunciat ''l'agressió'' que ha suposat aquest recurs al text català i ha criticat ''abús del 155'' que s'ha donat. També s'ha compromès a continuar garantint aquest accés ''amb els instruments que tinguem'' i per tant, a revertir els efectes del reial decret que limitava l'atenció sanitària i de l'eventual suspensió de la llei. En un mateix acte, els col·legis de metges, infermers i treball social, s'han sumat a la reivindicació, mentre que el Síndic de Greuges ha alertat que l'aplicació del 155 ha començat a afectar ''drets socials com és la salut''.

Elvira s'ha mostrat convençut que la universalitat és un ''element fonamental'' del sistema de salut català i ha recordat que hi ha ampli consens polític, determinació política i compromís professional per poder revertir ''amb els instruments que tinguem'', el reial decret que va limitar aquesta assistència i els efectes també del recurs d'inconstitucionalitat . ''El sistema nacional, o serà universal, o no serà sistema nacional de salut'', ha afirmat el director del CatSalut.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats