Lleida
16/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Tres equips en la recerca del càncer de l’IRBLleida reben finançament de La Marató 2018El responsable del grup Senyalització Cel•lular per Calci, Carles Cantí, el responsable del grup de Patologia Oncològica, Xavier Matias-Guiu, i la vicerectora d’Estudiants i Ocupabilitat de la Universitat de Lleida, Montse Rué, han rebut ajudes


Tres equips en la recerca del càncer de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) rebran finançament de La Marató de TV3  i Catalunya Ràdio per dur a terme un projecte durant tres anys per augmentar la qualitat i l’esperança de vida de les persones amb càncer. Es tracta dels projectes presentats pel responsable del grup Senyalització Cel•lular per Calci, Carles Cantí, el responsable del grup de Patologia Oncològica, Xavier Matias-Guiu, i la vicerectora d’Estudiants i Ocupabilitat de la Universitat de Lleida, Montse Rué.

Cantí, que liderarà el projecte, ha estat guardonat pel projecte titulat “Targeting calcium channels against primary and resistant glioblastoma”. Per la seva part, Matias-Guiu participa en un projecte liderat pel Vall d'Hebron Institute of Oncology (VHIO) que porta per títol “Personalized immunotherapy for endometrial càncer”. Montse Rué també participa en un projecte liderat pel Vall d'Hebron Institute of Oncology (VHIO) titulat "Liquid Biopsies for the identification of mechanisms of resistance to PARP inhibitors in BRCA1/2- associated cancers". En total, els professionals investigadors de l’IRBLleida rebran aproximadament 350.000€ amb el finançament de La Marató. 

Els 15 milions d’euros recaptats en l’edició 2018 de La Marató permetran a la Fundació, a més de sensibilitzar la societat sobre el càncer, fer la inversió anual més gran en recerca de la seva història. En total es premiaran 96 equips que treballaran durant els pròxims tres anys per trobar respostes al càncer, una malaltia que, malgrat els grans avenços fets en els últims anys, continua tenint una incidència molt alta: un de cada dos homes i una de cada tres dones en tindran al llarg de la vida.

En 27 anys de trajectòria, La Marató de TV3 ha impulsat 872 projectes de recerca, en els quals han intervingut 8.000 investigadors, i que han aportat avenços notables en la salut del conjunt de la societat.

La Fundació La Marató de TV3 lliura avui, dimecres, 30 d’octubre, els diplomes acreditatius als equips guardonats a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya, en un acte presidit per les conselleres de Presidència i de Salut, Meritxell Budó i Alba Vergés. L’acte comptarà també amb la presència de Núria Llorach, vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i del Patronat de la Fundació La Marató de TV3, de Joan Sala, president de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears, de Lluís Bernabé, director de la Fundació La Marató de TV3, i de Robert Fabregat Barberà, director general de Recerca i Innovació del Departament de Salut. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats