Lleida
-2 / 7° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Troben una proteïna clau en la metàstasi tumoralRecerca d'un equip de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques


Un equip d'investigadors del Programa de Càncer de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) ha identificat un enzim clau, anomenat USP27X, en el desenvolupament del càncer. En aquest treball, publicat a la revista 'Cancer Research', els científics han dut a terme una anàlisi genòmica per trobar nous reguladors de la proteïna Snail1, un interruptor clau en la invasió tumoral. Els investigadors han mostrat el paper fonamental de l'enzim USP27X en el control de la proliferació, la invasió i la formació de metàstasi de càncer de mama i obre noves vies al desenvolupament de fàrmacs antitumorals. El grup està liderat pels doctors Víctor M. Díaz, de la Universitat Pompeu Fabra, i Antonio García de Herreros, de l'IMIM.

Els investigadors han descobert l'enzim USP27X, que incrementa l'estabilitat de Snail1 i permet a la cèl·lula tumoral iniciar el procés anomenat de 'Transició Epiteli-Mesènquima' (o EMT per les seves sigles en anglès). Aquest mecanisme confereix a les cèl·lules tumorals la capacitat d'envair els teixits veïns i formar metàstasis i, a més, incrementa la resistència a fàrmacs.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats