Lleida
0/7° C (núvols)
97% 26 km/h


Un 20% dels portadors del VIH desconeixen que ho són i no s'estan tractant



La Associació Antisida de Lleida se suma a la Setmana Europea de la Prova del VIH


La Associació Antisida de Lleida se suma a la Setmana Europea de la Prova del VIH. El president d'aquesta associació, Joan Fibla, va explicar que “un 20% de les persones afectades amb el VIH, no saben que són portadores perquè la malaltia no es manifesta i pot mantenir-se amagada”.

També va explicar els tres eixos bàsics d'actuació que des de l'associació promouen: la prevenció, la detecció i el tractament. Per a la prevenció, actualment, es disposa d'una nova eina anomenada “profilaxi preexposición”, un fàrmac per a protegir a les persones que estiguin exposades a una situació de risc de contreure la malaltia i que, des d'aquest mes de novembre, s'ofereix des de la sanitat pública mitjançant recepta i sota control mèdic.

Respecte a la detecció, s'estan oferint aquesta setmana en les diferents facultats de Lleida, els test ràpids que permeten de manera confidencial, anònima i en només 15 minuts, saber si una persona aquesta afectada pel virus del VIH. Cada any es donen entre 25 i 30 casos nous a Lleida. Aquest any 2019 s'han realitzat ja 400 proves i s'han trobat vuit resultats positius.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paper



Articles relacionats