Lleida
17-33° C (sol)
97% 26 km/h


Un 65% dels facultatius d’atenció primària de l’ICS a Lleida secunda la tercera jornada de vagaA la sanitat concertada, Metges de Catalunya calcula que el seguiment a CAP i hospitals de la demarcació és del 65%.


Un 74% dels metges de família, pediatres, odontòlegs i ginecòlegs de l’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) ha secundat la tercera de les cinc jornades de vaga convocada per Metges de Catalunya (MC), per exigir millores assistencials i laborals al primer punt d’accés del sistema de salut. En el cas de Lleida, Metges de Catalunya xifra l'aturada en un 67%.

En l’àmbit de la sanitat concertada, el seguiment als hospitals, centres d’atenció primària (CAP), centres sociosanitaris i centres de salut mental, gestionats per les patronals Unió Catalana d’Hospitals (UCH), Consorci Associació Patronal Sanitària i Social (CAPSS) i Associació Catalana d’Entitats de Salut (ACES), ha estat del 65%, el mateix percentatge que a la demarcació de Lleida.

MC subratlla que els facultatius “estan demostrant la seva voluntat de resistir” i que “no afluixaran la corda” en les seves demandes de millora assistencial i laboral.

Davant el Parlament de Catalunya, on el sindicat ha concentrat prop d’un miler de professionals en una nova acció de protesta, el president de l’organització, Jordi Cruz, ha reclamat al Govern de la Generalitat i a la resta de grups parlamentaris un “esforç de realisme” per aprovar “el millor pressupost de Salut de la història”. Així, ha demanat a les institucions que “no girin l’esquena a les demandes que fan els professionals en benefici d’una millor assistència al pacient”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats