Lleida
2 / 18° C (sol)
97% 26 km/h


Un estudi considera "molt satisfactòria" l'atenció als pacients amb malaltia pulmonar obstructiva crònica a l'ArnauEn l'anàlisi, hi van participar 219 pacients atesos al Servei d'Urgències, el 84% dels quals són homes


Un estudi efectuat a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, publicat recentment a la revista Medicine, demostra que la gestió dels pacients amb malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC) al Servei d'Urgències és "molt satisfactòria" segons les guies clíniques. L'estudi l'ha dut a terme el Grup de Recerca Transversal de la Urgència, liderat per Maria José Abadías, en col·laboració amb el Grup de Recerca Traslacional en Medicina Respiratòria de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida), dirigit per Ferran Barbé. En l'anàlisi, hi van participar 219 pacients diagnosticats d'MPOC i atesos al Servei d'Urgències. D'aquests, el 84% són homes i el 74% va necessitar ingrés hospitalari. La malaltia pulmonar obstructiva crònica representa la quarta causa de mort al món i és un dels motius més freqüents d'atenció mèdica.

L'objectiu de l'estudi era descriure les característiques clíniques dels pacients amb MPOC atesos i avaluar la gestió que se'n feia a l'hospital lleidatà. El 84% dels participants són homes i un 74% va necessitar ingrés hospitalari. Segons les guies clíniques, la qualitat en l'atenció va ser "molt satisfactòria" i no es va donar cap ingrés hospitalari injustificat. No obstant això, queden punts de millora que es posaran en pràctica properament, segons han indicat des de l'Arnau de Vilanova.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats