Lleida
2 - 12° C (boira i sol)
97% 26 km/h


Un estudi de l'IRB de Barcelona identifica el mecanisme ''salvavides'' de les cèl·lules tumoralsUna investigació publicada a 'Cancer Cell' assenyala noves dianes terapèutiques per tractar el càncer de mama


Un estudi de l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona en càncer de mama ha identificat la proteïna que les cèl·lules tumorals fan servir de ''salvavides'' per evitar dany excessiu en el seu ADN, que, d'altra manera, les sentenciaria a morir.

Els investigadors del treball, que es publica a 'Cancer Cell' demostra que bloquejant aquesta proteïna es pot elevar la mortalitat de les cèl·lules tumorals i reduir els tumors i per tant, la seva combinació combinada amb medicaments de quimioteràpia, potencia, accelera o allarga l'efecte antitumoral en tumors de pacients crescuts en ratolins. Aquest descobriment podria obrir la porta a millorar el tractament per un determinat tipus de tumor de mama.

Els investigadors van usar fàrmacs inhibidors de la proteïna per bloquejar-ne l'acció en cèl·lules tumorals, uns inhibidors que ja han estat utilitzats en assajos clínics amb pacients però per a altres malalties. La combinació d'aquests inhibidors amb medicaments de quimioteràpia fa fer que les cèl·lules tumorals tractades amb la teràpia combinada acumulaven més inestabilitat cromosòmica, és a dir, més dany en el seu ADN així com variacions en el nombre de cromosomes, de manera que moltes es morien i es reduïa considerablement la massa tumoral.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats