Lleida
18-24° C (pluja)
97% 26 km/h


Un estudi recomana reconsiderar el protocol de vacunació de l’hepatitis A per evitar virus resistents a la vacunaInvestigadors de la UB aconsellen administrar dues dosis i en alguns casos un recordatori addicional


Un estudi recomana reconsiderar el protocol de vacunació de l'hepatitis A per evitar virus resistents a la vacuna. Investigadors de la Universitat de Barcelona (UB) han analitzat per primera vegada amb tècniques de seqüenciació massiva l’evolució d'aquest virus a partir de mostres de pacients. Afecta especialment homes que tenen relacions sexuals de risc amb altres homes.

Els resultats mostren la presència de variants del virus que es podrien escapar dels efectes de la vacuna. Els investigadors recomanen administrar-ne dues dosis i, en alguns casos, fer un recordatori addicional. El treball està liderat pel Grup de Recerca de Virus Entèrics de la UB en col·laboració amb el Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) i l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB).

L'hepatitis A és una inflamació del fetge causada per un virus. La simptomatologia és relativament lleu i acostuma a desaparèixer al cap de poques setmanes, però en alguns casos la malaltia pot durar mesos. Entre els grups més afectats per aquesta malaltia destaquen els homes que tenen relacions sexuals de risc amb altres homes (MSM). 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats