Lleida
16 / 36° C (sol)
97% 26 km/h


Un investigador lleidatà participa en l'estudi que associa per primera vegada l'obesitat amb el descens de la funció renalLa recerca s'ha fet amb més de cinc milions de pacients i s'ha publicat a la revista 'The British Medical Journal'


L'investigador de d'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) i professor de la Universitat de Lleida (UdL), José Manuel Valdivielso, ha participat en un estudi que associa per primera vegada l'obesitat amb el descens de la funció renal i el risc de mort. La recerca ha analitzat més de cinc milions de pacients (5.459.014 persones), de 39 grups de tot el món, i s'ha publicat a la prestigiosa revista 'The British Medical Journal'. Valdivielso és l'únic participant de l'estat espanyol en representació de l'estudi NEFRONA amb dades de pacients renals i controls de tot el territori espanyol.

L'estudi de recerca s'ha fet a Baltimore i l’ha liderat la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health. L'estudi mostra que comptar amb un índex de massa corporal per sobre de 30 augmenta el risc que la funció renal empitjori, tant si la funció renal és normal com si l'individu pateix malaltia renal crònica.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats