Lleida
1 - 12° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Un projecte de recerca sobre factors de risc vasculars de l'IRBLleida rep una beca dotada amb 4.500 eurosL'estudi se centra en el procés de formació de plaques de greix a les artèries


La Fundación Sociedad Española de Endocrinología y Nutrición (FSEEN) ha becat el projecte de recerca 'Productes finals de glicació avançada i càrrega ateromatosa: paper de la fluorescència en la formació de placa' del Grup bàsic i clínic d'Immunologia i Endocrinologia de l'IRBLleida, grup consolidat de la Universitat de Lleida i del Servei d'Endocrinologia i Nutrició de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova.

L'estudi ha estat guardonat amb 4.500 euros en el marc de les ajudes a la recerca en factors de risc vasculars. Segons l'IRBLleida, aquesta dotació econòmica permetrà seguir amb l'estudi de la relació directa entre les proteïnes anomenades productes finals de glicació avançada, Advanced Glycation End Products (AGE), en el procés de formació de plaques d'ateroma (greix) a les artèries. Els AGE són unes proteïnes que emeten fluorescència i que es poden veure al braç mitjançant un aparell no invasiu i ràpid. Aquestes proteïnes són un factor que incideix en l'envelliment i en el desenvolupament de malalties com la diabetis, l'ateroesclerosi, la malaltia renal crònica o la malaltia d'Alzheimer.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats