Lleida
21 / 41° C (sol)
97% 26 km/h


Una prova pionera tracta de pronosticar malalties a través de l'estudi genèticLa Clínica Nexus i Veritas Intercontinenta llancen un estudi vinculat a la medicina preventiva


Un acord promou la seqüenciació completa del genoma en l'àmbit de l'medicina preventiva per mitjà d'un mètode pioner a la ciutat.

Un conveni entre la Clínica Nexus i Veritas Intercontinental proposa utilitzar la informació del genoma en l'àmbit de la medicina preventiva antienvelliment. Les dades que facilita el genoma permetrà a la Clínica Nexus aplicar una medicina personalitzada i de precisió millorant l'eficàcia i qualitat de les intervencions i tractaments en benefici dels seus pacients. L'acord entre les dues parts es va presentar ahir al centre estètic amb l'objectiu de donar a conèixer un projecte que fomenta la seqüenciació completa del genoma així com els avantatges que comporta en l'àmbit de la salut.

Pel director mèdic de Nexus, Samuel Pinós, "es tracta d'un nou servei pioner que permet diagnosticar i pronosticar malalties relacionades amb anomalies genètiques i estudia el risc amb probabilitat. A més, l'especialista va apuntar que la prova consisteix a "dipositar saliva en un kid, portar-lo al laboratori i després d'uns mesos, el pacient farà una visita per traslladar-li les dades que es depreden de l'informe". L'expert va informar que el genoma ofereix la informació més completa sobre la nostra predisposició genètiques a determinades malalties i dolències i també sobre les nostres fortaleses.

"Amb l'ajuda d'aquesta informació podrem desenvolupar tractaments molt més eficaços i establir hàbits de vida més saludables, millorant l'estat psicoemocional i físic dels nostres pacients, retardant els efectes del pas del temps i aconseguint una vida més llarga, plena, saludable i feliç ". A més, Pinós ha destacat que a través de l'estudi, "tindrem la informació del genoma per aplicar protocols i plans personalitzats així com comprendre el comportament dels fàrmacs en l'organisme fitant la ràtio entre risc i beneficis ".

Per la seva banda, el director de negocis de Veritas Intercontinental va explicar que la proposta "permetrà reforçar la nostra oferta de serveis en un àmbit innovador amb el suport científic i mèdic de la companyia".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats