Lleida
3 - 14° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Una recerca lleidatana identifica 4 variants genètiques que revelen una connexió entre personalitat i trastorns mentalsS'han estudiat 20 gens i 153 polimorfismes relacionats amb la personalitat normal i la predisposició a patir diferents trastorns mentals en subjectes sans


En l'aparició de trastorns mentals, la genètica hi juga un paper important. I és que alguns gens que es troben en la personalitat normal estan també relacionats amb els trastorns mentals, segons una recerca portada a terme pel Grup de Neurocognició, Psicobiologia de la Personalitat i Genètica de la Conducta de la Universitat de Lleida i de l'IRBLleida, coordinat pel catedràtic de Psicopatologia de la UdL, Anton Aluja.

En la personalitat humana hi ha uns trets i unes característiques innats que, en cas de presentar-se de forma excessiva en un individu o davant de circumstàncies estressants, poden facilitar l'aparició de trastorns mentals. La recerca ha estudiat 20 gens i 153 polimorfismes dels quals 4 variants prediuen el tret de neuroticisme (ansietat, depressió, inestabilitat emocional) i 4 més prediuen la recerca de sensacions (conductes antisocials, impulsivitat, agressivitat).

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats