Lleida
5/14° C (boira i sol)
97% 26 km/h


Els casos de càncer creixen un 10% a Lleida durant l'any 2018Unes 2.000 persones van començar tractament contra el càncer a l'Hospital Arnau de Vilanova durant el 2018


L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida està oferint tractament a unes 18.000 persones afectades per algun tipus de càncer, de les quals 2.000 nous pacients van començar a rebre'l durant el 2018, un 10% més que l'any anterior. Els professionals atribueixen l'increment al fet que la població cada cop viu més anys però també a poder disposar de noves tècniques i avenços tecnològics que permeten detectar determinats casos de la malaltia que abans no es podien localitzar. Amb motiu del Dia Mundial Contra el Càncer, l'hospital lleidatà ha inaugurat l'exposició 'Apropa't a la meva realitat i descobreix les meves emocions' de l'AECC, amb imatges i pensaments de persones que pateixen o han patit la malaltia. Al vespre, monuments i edificis de més d'una cinquantena de localitats lleidatanes s'il·luminaran de color verd.

La cap del servei d'Oncologia Mèdica de l'Arnau de Vilanova, la Dra. Antonieta Salud, atribueix l'increment de persones que van començar a rebre tractament contra el càncer a l'hospital lleidatà en relació amb el 2017 al fet que cada vegada la població viu més anys però, sobretot, a poder disposar de noves tècniques i avenços tecnològics per detectar determinats casos que abans no es podien localitzar. Així mateix, situa el tabac i l'alimentació que se segueix com a causants de bona part dels càncers que es detecten. 

La Dra. Salud ha destacat l'increment que s'ha detectat en el darrer any de casos de càncer de pulmó i de mama, però sobretot, el de pàncreas, amb més d'una seixantena de primeres visites efectuades durant el 2018 a l'Hospital Arnau de Vilanova. També ha explicat que a Lleida es detecten uns 400 càncers de colon a l'any. Un altre dels fets rellevants és que cada cop hi ha gent més jove a la qual se li detecta la malaltia. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats