Singapore Airlines, aerolínia de bandera de Singapur, ha abandonat la polèmica pràctica d’acomiadar les hostesses que es quedaven embarassades, oferint ara la possibilitat que passin el període de gestació complint altres funcions a la companyia.
Segons un comunicat de Singapore Airlines (SIA) publicat aquest dilluns pel diari oficial Straits Times, que va demanar sobre aquest assumpte a l’aerolínia, objecte de crítiques durant més d’una dècada, la nova política en marxa des del 15 de juliol passat està destinada a “donar suport al nostre personal durant el seu embaràs”.
Fins aleshores, les hostesses de SIA eren forçades a una baixa no remunerada quan comunicaven el seu embaràs i obligades a abandonar la companyia l’endemà de tramitar el registre de naixement del nadó.
Durant el període de gestació, la companyia no oferia cap altra ocupació i, després del naixement, les afectades havien de tornar-se a postular a llocs sota un programa de recuperació de treball de l’empresa sense garanties.
Segons SIA, les hostesses embarassades encara seran sotmeses a una baixa no remunerada, però es podran postular a llocs “a terra”, com ara treball administratiu o gestió d’esdeveniments, sense assegurar que totes les que ho sol·licitin seran reubicades.
Des del juliol, també es recull el dret a una baixa de maternitat de 16 setmanes després del naixement, permetent posteriorment tornar a volar.
Les condicions de Singapore Airlines han estat durament criticades durant la dècada passada per grups de defensa dels drets de les dones, mentre se sospita que els canvis tinguin més a veure amb un dèficit de personal a les aerolínies després de la pandèmia que amb un gir de mentalitat que reprovi la pràctica discriminatòria.
Amb els canvis actuals, l’aerolínia illenca se situa en un pla similar en qüestions d’embaràs i maternitat al de competidors regionals, com ara Japan Airlines, Korean Air o Asiana Airlines.