Lleida
-2 / 7° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Absolen el regidor de PXCat, acusat d'injuriar l'alcalde de Cervera el 2013, en fer prevaldre la "llibertat d'expressió"L'edil acusava en dues cartes el paer en cap de corrupció i prevaricació i Royes estudia recórrer la sentència


El jutjat penal 3 de Lleida ha absolt el regidor de Partit per Catalunya (PXCat), Mateu Figuerola, acusat d'haver injuriat l'any 2013 el llavors (i actual) alcalde de la localitat, Ramon Royes (CiU). La jutgessa comparteix els arguments de la fiscalia i la defensa, representada per Marta Garcia, i considera "llibertat d'expressió" el contingut de dues cartes publicades l'any 2013 en la revista de l'Ajuntament i en la de 'La Veu de la Segarra' en què Figuerola acusava l'alcalde de corrupció i prevaricació.

L'acusació particular, representada per Carles López, va argumentar al judici, celebrat l'11 de juliol, que les expressions de Figuerola ''ultrapassen el contingut d'una crítica política raonable, entren en el descrèdit personal i són acusacions infundades i falses". Demanava que se'l condemnés per un delicte d'injúries a una multa de 8.400 euros i a indemnitzar Royes amb 12.000 euros més. López està estudiant amb Royes si recórrer aquesta sentència a l'Audiència de Lleida. "Probablement la recorrerem", ha dit l'advocat a l'ACN.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats