Lleida
18-35° C (sol)
97% 26 km/h


Quatre detinguts a Bell-lloc d'Urgell en una operació policial internacional contra el tràfic de silursLa policia s'ha desplegat des de les cinc de la matinada en un magatzem des d'on operaven els arrestats acusats de delictes contra la pesca il·legal i la salut pública


La Policia Nacional va desarticular ahir una organització criminal dedicada a la pesca i tràfic il·legal de carpes i silurs cap a mercats de l’est d’Europa. Durant aquesta operació es va detenir quatre persones a Bell-lloc d’Urgell, concretament en un magatzem del carrer Joan Maragall d’aquesta localitat del Pla d’Urgell, mentre que altres tres van ser arrestats a Saragossa i Osca. A més, es van intervenir quatre tones de silurs acabats de pescar. Aquests eren pescats a la conca de l’Ebre amb arts prohibides com electricitat o xarxes il·legals i emmagatzemaven el gènere en precàries condicions de salubritat, el que suposava un greu risc per la salut de tots els consumidors. 

La investigació es va iniciar el novembre de 2018, quan la Policia Nacional va rebre una comunicació via Europol sobre l’existència d’un grup criminal ubicat a Espanya dedicat a la pesca il·legal de silurs i carpes per la seva comercialització il·legal a Romania. Al desembre de 2018 es va detectar una furgoneta sortint del domicili dels presumptes pescadors cap a França. Portava carpes i silurs que no tenien marques d’estar pescats amb ham i les condicions de transport no eren les adequades per un viatges d’aquestes característiques. A més, la documentació que acreditava l’origen de la mercaderia estava falsificada, pel que es va comunicar a les autoritats romaneses. Al mateix temps, i en Eurojust, també es va formalitzar una col·laboració entre els dos països. 

Els investigadors van fer multitud de vigilàncies i es va determinar l’existència de tres grups interrelacionats a Saragossa, Osca i Bell-lloc d’Urgell. Es van intervenir també els telèfons i es va determinar els vincles amb països com Romania, Itàlia o França. Ahir, a les 5.00 hores, es va procedir a l’entrada i registre del magatzem on es van trobar els silurs i es va detenir les quatre persones. La policia va destacar que el producte es netejava amb lleixiu perquè perdés l’olor que l’acompanyava. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats