Lleida
3/19° C (boira i sol)
97% 26 km/h


Calvet apunta que l'accident de Castellgalí es va produir per "una concatenació d'errades de senyalització i comunicació"El conseller de Territori assegura que l'accident es podria haver evitat amb més inversions


El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, apunta que l'accident de trens a Castellgalí (Bages)es va produir "per un concatenació d'errades tant de senyalització automàtica com d'errades de comunicació manuals entre els trens i el centre de control". En una entrevista al programa 'El Suplement' de Catalunya Ràdio, Calvet ha recordat que "hi va haver una sèrie d'errades que van provocar que el tren que venia de Lleida circulés 7 quilòmetres per la via que no li tocava". Per la seva banda, el portaveu de Renfe ha matisat que "circular contra via no és anormal" i ha considerat que el que cal determinar és "per què hi havia un altre tren a la mateixa via". El conseller de Territori ha afirmat que "aquest accident es podria haver evitat amb més inversions", ja que a la "xarxa ferroviària catalana hi falta una injecció important de milions".

Calvet ha reconegut que "sempre hi pot haver accidents" però ha explicat que "quan n'hi ha s'ha d'analitzar per què passen". "Un xoc frontal és una situació greu", ha reflexionat en veu alta el conseller, que ha detallat que estan "a l'espera" que Renfe i Adif els passin els informes i que els convocaran a una reunió perquè els "donin explicacions i per exigir responsabilitats i solucions".

El portaveu del sindicat SEMAF, Luís Moyano, ha concretat que la maquinista que ha mort i que conduïa el tren de Rodalies cap a Manresa anava per la via correcta i que va ser el Regional que es dirigia cap a Barcelona el que circulava en sentit contrari.

El portaveu de Renfe, Antonio Carmona, ha informat que de moment no hi ha previsió de quan es podrà reobrir la via i que de moment hi ha un servei alternatiu per carretera. La companyia ferroviària preveu treballar tot el cap de setmana en aquest punt "perquè van descarrilar tots els cotxes dels dos trens". Aquestes tasques es poden allargar perquè encara està treballant al lloc "la policia judicial que fa les tasques d'investigació".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats