Lleida
21-37° C (sol)
97% 26 km/h


Comença el judici pel doble crim d'Aspa en una Audiència de Lleida plena d'agents rurals, familiars i periodistesLa defensa diu que l'acusat va actuar de manera "desmesurada" per una patologia mental i que va disparar de manera "irreflexiva" i "inconscient"


El judici a Ismael Rodríguez, acusat de disparar mortalment amb una escopeta a dos agents rurals, el 21 de gener de 2017 a Aspa (Segrià), ha començat a les deu d'aquest dilluns al matí en una Audiència de Lleida plena de companys i familiars dels agents i també de mitjans de comunicació. Abans de la vista, l'advocada de la defensa, Montserrat Torres, ha explicat que aquest primer dia aportarà tres proves pericials mèdiques que demostren que l'acusat pateix una patologia crònica no diagnosticada i no medicada, que fa que tingui "crisis i explosions incomprensibles i desmesurades" i que va disparar de manera "irreflexiva" i "inconscient". La fiscalia i les acusacions descarten aquesta teoria, consideren que va actuar amb la intenció de matar i demanen que se'l condemni per assassinat.

La defensa ha aportat tres proves pericials mèdiques; concretament d'un psicòleg, un psiquiatra i un neuròleg. Segons Torres, totes tres corroboren que quan els agents rurals saluden Rodríguez per l'esquena ell "s'espanta" i que, aquest sobresalt, lligat amb la seva "patologia crònica no diagnosticada i no medicada", que fa que tingui "crisis i explosions incomprensibles i desmesurades", van causar la seva reacció. "És una seqüela de l'epilèpsia que causa fets irreflexius i inconscients", assegura Torres, i "s'adona del que ha fet quan torna a prendre consciència".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats