Lleida
6/23° C (sol)
97% 26 km/h


Comencen els tràmits per la creació a l’Aran de la Sala Central de PompièrsEl cos deixarà de dependre de la sala de Bombers, ubicada a Bellaterra


El Conselh Generau d’Aran i la Generalitat de Catalunya ha iniciat els treballs per la creació de la Sala Central d’Emergències d’Aran, gràcies a la qual Pompièrs-Emergéncies guanyarà efectivitat i s’aproparà la gestió d’emergències al territori, deixant de dependre de forma directa de la Sala Central de Bombers de la Generalitat, situada a Bellaterra.

La reunió técnica es va dur a terme el dijous dia 13 i en ella es van determinar els passos a seguir per part dels dos ens. En aquesta van estar presents la prefectura i els tècnics informàtics de Pompièrs-Emergéncies, l’àrea de TIC del Departament d’Interior de la Generalitat, representats de la Xarxa Rescats, el servei tècnic de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament i l’empresa Cellnex.

En aquesta Sala Central d’Aran es rebran totes les alertes de protecció civil, emergències i serveis sanitaris extrahospitalaris i se situarà a l’edifici del Centre d’Empreses Innovadores (CEI) de Casau, a on també s’instal·larà la prefectura de Pompièrs-Emergéncies. Segons va declarar el major de Pompièrs-Emergéncies, Manel Bosch, “amb aquest nou servei les comunicacions al 112 que tinguin a veure amb la Val d’Aran, en comptes de derivar-se primera a la Sala Central de Bellaterra i després a Pompièrs-Emergéncies arribaran directamente a aquesta central”. A més, també va afegir que “aquest canvi suposarà més efectivitat i aproparà la gestió de l’emergència des de l’inici al territori”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats