Lleida
17/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Detingut al carrer Vallcalent de Lleida per pegar la parellaL’home va ser arrestat per un delicte de violència de gènere i va ser la víctima la que va alertar


Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir un home al carrer Vallcalent de Lleida com a presumpte autor d’un delicte de violència de gènere en haver agredit suposadament a la seva parella.

En aquest sentit, segons van explicar fonts de la policia catalana, els fets van tenir lloc cap a les 9.30 hores, moment en que va ser alertada de l’agressió d’un home cap a la seva parella. De fet, va ser la víctima la que va demanar auxili. Ràpidament, es va activar el corresponent protocol i fins al lloc dels fets es van desplaçar els Mossos. Un cop al domicili, la dona va denunciar que la seva parella l’havia pegat, raó per la que els agents el van detenir.

Cal recordar que en un reportatge publicat per LA MAÑANA durant el confinament, el responsable del Grup Regional d’Atenció a la Víctima (GRAV) de Mossos, Salva Gallego, es va mostrar contundent en manifestar que “la ciutadania ha de ser conscients del perill que tenen en aquests moments amb el confinament les víctimes de la violència masclista, ja que estan convivint les 24 hores del dia amb el seu agressor. Per aquesta raó, s’ha de fer una militància activa, és a dir, alertar quan escolti una baralla i insults en un domicili, perquè els Mossos d’Esquadra no hem deixat de desplaçar-nos i si es truca al 112 anem al lloc dels fets”.

Així mateix, va recordar que el confinament també es tradueix en una major vulnerabilitat, ja que la dona que pateix les agressions “té més dificultats per accedir als recursos especialitzats. A la vegada hi ha una major resistència a presentar una denúncia i el control de l’agressor sobre la víctima és absolut”. Per aquesta raó, els Grups d’Atenció a la Víctima continuen fent els corresponents seguiments, prioritzant el contacte telefònic.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats