Lleida
2 - 9° C (boira i sol)
97% 26 km/h


El Bruc, Castellolí, Abrera, Esparreguera, Olesa de Montserrat i Collbató rebutgen l'ampliació de l'A-2



Exigeixen que s'estableixi una taula de negociació entre els municipis, Generalitat, i govern espanyol


Els ajuntaments del Bruc, Castellolí, Abrera, Esparreguera, Olesa de Montserrat i Collbató han aprovat una moció conjunta en la qual mostren la seva oposició al projecte d'ampliació de l'A-2, des de Martorell fins a Igualada. Exigeixen al Ministeri de Foment que se'ls tingui en compte en l'elaboració del pla i suggereixen la creació d'una taula de diàleg en la que estiguin els municipis, la Generalitat i el Govern espanyol. "Som els que millor coneixement les problemàtiques que pot comportar un projecte d'aquesta envergadura", ha justificat l'alcalde del Bruc, Enric Canela. El ple del municipi anoienc ha estat el darrer a aprovar la moció.

En la moció els consistoris denuncien "la manca de sinergies i treball conjunt amb els municipis, que són qui millor coneixen el territori i els seus reptes". Consideren que abans de cap projecte de reforma, "cal establir una coordinació entre les tres administracions per compartir una diagnosi conjunta de necessitats d'infraestructures que sigui viable, que tingui present la sensibilitat ambiental i eviti l'afectació urbana a barris, que no oblidi les necessitats vinculades al transport públic ni la necessària connectivitat entre municipis".

En el document els ajuntaments, però, reconeixen que l'actual "A-2 requereix d'accions i obres de millora que ja fa molts anys són reclamades pel territori per la perillositat existent" i la manca de seguretat, així com per la sinistralitat registrada.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaç



SOBRE L'AUTOR

Articles relacionats