Lleida
-2 / 16° C (sol)
97% 26 km/h


El govern espanyol portarà al Congrés l'ampliació de delictes amb presó permanent revisableEl ministre Catalá diu que la majoria de països europeus tenen aquesta pena que podria abastar els violadors en sèrie o els assassinats en infraestructures crítiques


El Consell de Ministres ha decidit portar al Congrés de Diputats un avantprojecte de llei per ampliar els supòsits de delictes amb pena de presó permanent revisable. Si fins ara hi havia vuit delictes que podien tenir aquesta pena, com els assassinats després de violació, els assassinats terroristes, el genocidi o l'assassinat del cap d'estat, l'executiu del PP vol que també es pugui aplicar a l'assassinat després de segrest, l'assassinat amb obstrucció de la recuperació del cadàver o l'assassinat en infraestructures crítiques com trens o aeroports i mitjançant l'alliberament d'energia nuclear. El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha justificat aquesta ampliació perquè la majoria de països europeus tenen aquesta pena i inclouen molts altres delictes.

Catalá ha dit que el 2015 es va introduir aquesta pena de manera "limitada i raonable", però creu que ara la intenció d'alguns partits de l'oposició de retirar-la coincideix amb un important debat social, polític i doctrinal i per això el govern popular ha volgut mostrar la seva "posició ferma i el compromís" de mantenir-la i ampliar-la, d'acord, segons Catalá, amb el 80% de la població espanyola votant de tots els partits. Segons Catalá, aquesta pena manté l'objectiu de la reinserció, però també augmenta la protecció dels ciutadans.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats