Lleida
6/10° C (pluja)
97% 26 km/h


El judici del crim de la carrer Acadèmia serà entre els dies 7 i 14 d'octubreFiscalia demana 15 anys de presó per homicidi i l'acusació particular, 22 anys i mig per assassinat


L'Audiència Provincial de Lleida acollirà entre el 7 i el 14 d'octubre el judici amb jurat popular en el qual serà jutjat J. L. R., el veí de la capital del Segrià de 42 anys, acusat de ser l'autor del crim del carrer Acadèmia. En ell va morir Amparo Soler Betes, la funcionària de Enseyament de Lleida, de 61 anys i originària de Ballobar el cos sense vida va ser trobat al seu habitatge, situada al número 12 de l'esmentat carrer, el 17 de febrer de 2017.

Val a dir que la vista oral estava prevista inicialment per al mes de març, però es va anar endarrerint a causa dels recursos que la defensa va ser presentant per demanar la nul·litat de la imatges enregistrades per les càmeres de seguretat d'una comunitat de veïns i d'una benzinera, una prova que les acusacions consideren clau. En aquest sentit, a principis de maig el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) les va acceptar com a prova. Prèviament, l'Audiència de Lleida ja havia desestimat la petició de l'advocat. En aquestes imatges es veuria l'acusat entrant i sortint de l'edifici on vivia la víctima durant les hores en què els forenses van establir que va morir. Segons han indicat les acusacions, els forenses calculen que l'hora de la mort va ser entre les 14.00 hores i les 18.00 hores, i que entre les 14.00 hores i les 19.00 hores el detingut va ser l'únic sospitós que entra a l'edifici.

Els Mossos d'Esquadra van trobar el cos sense vida de la dona al seu pis, situat al número 12 del carrer Acadèmia, el 17 de febrer de 2017. El 7 de juny d'aquell any van detenir JLR, que està en presó provisional des del 9 de juny de 2017. de fet, abans de complir-se els dos anys del seu ingrés, l'Audiència de Lleida va prorrogar dos anys la presó provisional sense fiança per a l'acusat tenint en compte el risc de fuga davant la proximitat de la celebració del judici. Fiscalia demana 15 anys de presó per a l'acusat, cinc anys de llibertat vigilada i que indemnitzi la mare de la víctima amb 52.000 euros. El ministeri públic sol·licita que se l'acusi d'homicidi, mentre que l'acusació particular ho considera assassinat i demana una pena de 22 anys i mig de presó.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats