Lleida
17/36° C (sol)
97% 26 km/h


El jurat popular considera culpable d'assassinat l'acusat de matar una funcionària d'Ensenyament a LleidaLa fiscalia augmenta la petició de pena a 21 anys de presó i la defensa en demana el mínim de 15


El jurat popular, format per cinc dones i quatre homes, encarregat de jutjar el crim del carrer Acadèmia de Lleida ha conclòs per unanimitat que l'acusat és culpable d'assassinat. El tribunal popular ha considerat provat que l'instal·lador de fibra òptica, Jordi L. R., va matar la funcionària d'Ensenyament de 61 anys al seu pis, el 17 de febrer de 2017, sense que la víctima es pogués defensar. Amb el veredicte d'assassinat, la fiscalia ha modificat la petició de pena als 21 anys de presó, l'acusació particular, representada per Marta Duró, ha mantingut la petició de 22 anys i mig mentre que la defensa ha canviat la petició d'absolució i ha demanat que s'imposi a l'acusat la pena mínima per assassinat de 15 anys.

Segons el veredicte del jurat, que ha considerat provats per unanimitat 7 dels 8 punts que s'havien de deliberar, la culpabilitat de l'acusat es basa en les imatges de les càmeres de seguretat que el van gravar accedint i sortint de l'edifici de la víctima durant les hores en què els forenses estableixen l'hora del crim, en l'ADN de l'acusat trobat als pantalons de la víctima i en les declaracions dels veïns, entre d'altres. 

Segons el codi penal, les penes que es poden imposar per un delicte d'assassinat poden anar dels 15 als 25 anys de presó. En aquest sentit, la fiscalia ha elevat la petició inicial de 15 anys de presó per homicidi als 21 per assassinat, l'acusació particular 22 i mig i la defensa 15. Ara, serà l'Audiència de Lleida qui decideixi la condemna final. Les acusacions també han demanat que se li imposin a l'acusat cinc anys de llibertat vigilada i que indemnitzi els familiars de la víctima amb 52.000 euros, la fiscalia, i amb 150.000 euros, l'acusació particular.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats