Lleida
17/36° C (sol)
97% 26 km/h


El tren accidentat que procedia de Lleida va circular 7km per la via que no li tocavaCalvet apunta que l'accident de Castellgalí es va produir per "una concatenació d'errades de senyalització i comunicació"


El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, apunta que l'accident de trens a Castellgalí (Bages)es va produir "per un concatenació d'errades tant de senyalització automàtica com d'errades de comunicació manuals entre els trens i el centre de control". En una entrevista al programa 'El Suplement' de Catalunya Ràdio, Calvet ha recordat que "hi va haver una sèrie d'errades que van provocar que el tren que venia de Lleida circulés 7 quilòmetres per la via que no li tocava". 

Per la seva banda, el portaveu de Renfe ha matisat que "circular contra via no és anormal" i ha considerat que el que cal determinar és "per què hi havia un altre tren a la mateixa via". El conseller de Territori ha afirmat que "aquest accident es podria haver evitat amb més inversions", ja que a la "xarxa ferroviària catalana hi falta una injecció important de milions".

Calvet ha reconegut que "sempre hi pot haver accidents" però ha explicat que "quan n'hi ha s'ha d'analitzar per què passen". "Un xoc frontal és una situació greu", ha reflexionat en veu alta el conseller, que ha detallat que estan "a l'espera" que Renfe i Adif els passin els informes i que els convocaran a una reunió perquè els "donin explicacions i per exigir responsabilitats i solucions".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats