Lleida
11 / 24° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El Tribunal Superior de Navarra confirma la condemna de 9 anys per abús sexual als cinc membres de 'La Manada'La sentència compta amb un vot particular de dos magistrats que defensen que hi va haver violació i demanen elevar la pena a 14 anys


El Tribunal Superior de Justícia de Navarra (TSJN) ha confirmat la condemna de 9 anys de presó per un delicte continuat d'abús sexual imposada a l'abril per l'Audiència de Navarra als cinc membres de La Manada pels fets dels San Fermines del 2016. La decisió compta amb un vot particular de dos magistrats que defensen que va existir violació i demanen elevar la pena a 14 anys, 3 mesos i 1 dia per un delicte continuat d'agressió sexual en apreciar que va existir intimidació. La sentència es pot recórrer encara davant del Tribunal Suprem. La decisió del TSJC ordena a l'Audiència de Navarra que, un cop sigui ferma, emeti una altra sentència exclusivament sobre el delicte contra la intimitat del que van ser absolts. Els acusats estan en llibertat provisional des del mes de juny.

El Tribunal Superior de Justícia de Navarra ha confirmat la condemna de 9 anys de presó als cinc integrants de La Manada que van violar en grup una jove durant els San Fermines de 2016. A l'abril, l'Audiència de Navarra els havia condemnat a la mateixa pena per un delicte d'abús sexual, descartant –en una sentència que va ser molt polèmica- que hi hagués agressió sexual perquè creuen que no hi va haver intimidació.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats