Lleida
3 - 14° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Els acusats de distribuir bitllets falsos a Catalunya formen part d'una xarxa que els compra a Itàlia, segons els MossosUn dels quatre encausats declara a l'Audiència de Lleida que dos més li van oferir pagar-lo i un advocat si deia que els diners il·legals comissats a la Pobla eren seus


Els quatre acusats de falsificació de moneda formarien part d'una xarxa que compra els bitllets a la ciutat italiana de Nàpols i els distribueix per l'estat espanyol des del barri de Nou Barris de Barcelona. Així ho ha declarat un sergents dels Mossos d'Esquadra encarregat de la investigació, aquest dimecres, al judici a l'Audiència de Lleida. Tots els acusats, d'origen marroquí i subsaharià, han negat ser coneixedors ni propietaris del sobre amb 7.800 euros en bitllets falsos de 100 euros que els Mossos d'Esquadra van trobar darrere del seient del conductor del cotxe amb què van viatjar fins a la Pobla de Segur (Pallars Jussà), el 3 de juny de 2016.

Un dels acusats ha declarat que, quan estava a la comissaria dels Mossos, un altre encausat el va trucar i li va oferir diners i un advocat si deia que els diners il·legals eren seus.

Els fets van tenir el 3 de juny de 2016, cap a dos quarts de sis de la tarda, quan tres dels acusats es trobaven a les immediacions de l'estació d'autobusos de la Pobla de Segur (Pallars Jussà), dos d'ells dins d'un vehicle i l'altre fora que, en veure els agents, va marxar del lloc. Segons han declarat els agents, se'ls va identificar i es va registrar el cotxe. Darrere el seient del conductor van trobar un sobre amb 7.800 euros en bitllets de 100 falsos. El conductor va aprofitar que els agents estaven amb l'altre company per fugir.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats