Lleida
8/22° C (boira)
97% 26 km/h


Els efectes del temporal deixen sense classe uns 149.000 alumnes aquests dimecres a CatalunyaLa majoria dels estudiants afectats són de les comarques gironines


Els efectes del temporal Gloria han deixat sense classe uns 149.000 alumnes, la majoria, 107.160, a les comarques gironines. Fins a cinc comarques han hagut de tancar tots els seus centres com a conseqüència de l'alerta pels aiguats i la crescuda dels cabals dels rius: l'Alt i Baix Emmpordà, el Gironès, la Selva i el Pla de l'Estany. En conjunt són uns 300 centres educatius que no han obert. Al Ripollès, també s’han tancat tots els centres de Ribes de Freser i les escoles de Vallfogona i de Planoles. A la Garrotxa no han obert els centres de Besalú i l’Escola de les Planes d’Hostoles. A les Terres de l’Ebre han tancat centres del Baix Ebre, el Montsià i la Terra Alta, a banda de l’Escola Les Eres de Rasquera. El total d’alumnes afectats en aquesta zona és de 21.524. Al Maresme i al Vallès Oriental també han tancat molts centres, amb 13.465 estudiants.

Entre les poblacions del Maresme afectades hi ha Tiana, Malgrat de Mar, Montgat, Teià i Tordera. Els centres del Vallès Oriental que no han pogut obrir són dels municipis de Sant Esteve de Palautordera, Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera i Sant Pere de Vilamajor.

Pel que fa al Barcelonès, no han pogut obrir ni els Instituts Isaac Albéñiz i Pompeu Fabra de Badalona ni alguns centres de Barcelona: l’Institut Bosc de Montjuïc, l’Escola del Bosc de Montjuïc, l’Escola Tres Pins, l’Institut XXV Olímpiada i l’EA La Llotja. El nombre total d’alumnes afectats a la capital catalana és de 1.848.

Pel que fa al Tarragonès, hi ha hagut 1.827 alumnes afectats, ja que no han pogut obrir l’Institut Pere Martell de Tarragona, l’Institut Berenguer Entença de Vandellòs-Hospitalet (Baix Camp) i l’Institut de Vila-seca (Tarragonès).

Al Baix Llobregat, han tancat portes l’Institut Josep Lluís Sert de Castelldefels, l’Escola Montserrat de Cornellà i l’Institut Severo Ochoa d’Esplugues, amb 850 alumnes afectats. Pel que fa al Vallès Occidental, no ha obert l’Escola Serraparera de Cerdanyola, amb 200 estudiants.

Finalment, a la Catalunya Central, hi ha hagut 82 alumnes afectats pel tancament d’escoles a Cabrera d’Anoia (Anoia), Vallcebre (Berguedà) i Gósol (Berguedà). A la demarcació de Lleida, els 420 alumnes de l’Escola Mossèn Albert Vives de la Seu d’Urgell (Alt Urgell) tampoc no han pogut anar a classe.

 

Rutes de transport escolar suspeses

Pel que fa a les rutes de transport escolar suspeses a causa del temporal, la cancel·lació del servei ha afectat un total de 2.266 alumnes. Entre les línies suspeses, n’hi ha 8 del Berguedà, 8 al Vallès Oriental, 8 a l’Alt Urgell, 8 a l’Alta Ribagorça, 5 al Pallars Sobirà, 3 al Maresme, 1 al Ripollès, 1 a la Garrotxa i 1 a Barcelona.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats