Lleida
6/18° C (núvols)
97% 26 km/h


Els Mossos busquen els autors del sabotatge als 18 radarsLa investigació segueix oberta per tal d’identificar les persones que van dur a terme l’acció bandàlica


Un total de 18 radars fixos instal·lats a les carreteres lleidatanes van ser els que van patir desperfectes i van quedar inutilitzats la matinada de dijous per l’acció de sabotatge que es va atribuir el grup independentista anomenat L’Estaca. Així mateix, segons van explicar fonts dels Mossos d’Esquadra, els aparells que van patir desperfectes es troben a la C-12 (Lleida i Sarroca de Lleida), N-240 (Lleida, Juneda i Vinaixa), C-26 (Sentiu de Sió i Algerri), C-14 (Ponts), L-200 (Miralcamp), L-310 (Concabella i La Figuerosa), N-II (Alcarràs), C-53 (Bellcaire d’Urgell), A-2 (Cervera i l’Albi) i AP-7 (Borges Blanques i Castelldans). De fet, l’acció es va dur a terme arreu de tot el territori català.

En aquest sentit, la policia catalana va iniciar una investigació per tal d’identificar els autors dels danys, tenint en compte que, segons van indicar fonts del cos, es tracta d’un delicte de danys. A més, el Servei Català de Trànsit (SCT) va haver d’avaluar tots els desperfectes que van patir els aparells. El grup L’Estaca, en un comunicat, es va atribuir l’autoria d’una acció que tenia com a objectiu boicotejar radars de tot el territori català, però ara els Mossos busquen aquelles persones que la van dur a terme.

El grup independentista L’Estaca, en el seu comunicat, manifestava que la seva acció es basava en “la voluntat de derogar els límits recaptatoris de velocitat a un gran nombre de vies catalanes, sobretot a carreteres i autopistes”. En aquesta línia, afegia que “reinvidiquem el dret a conduir responsablement i lamentem l’ús abusiu de mesures repressores amb finalitat recaptatòria que sempre recauen sobre la ciutadania”. Amb això demanava “l’alliberament dels presos, el retorn dels exiliats i la fi de la repressió política, judicial i policíaca”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats