Lleida
21/32° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Els pares del nadó maltractat a Lleida passen a disposició del jutgeTots dos van ser detinguts dimecres passat per un presumpte delicte de lesions


Els pares del nadó de 20 dies suposadament maltractat a Lleida han passat aquest matí a disposició del jutjat d'instrucció número 1 de Lleida.

Durant la jornada d'aquest divendres s'espera que declarin davant del jutge la mare, de 33 anys i nacionalitat colombiana, i el pare, de 33 i nacionalitat espanyola.

Tots dos van ser detinguts dimecres passat per un presumpte delicte de lesions per maltractar la seva nadó de menys d'un mes de vida, que està ingressat "molt greu" a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona.

El menor es troba sota tutela de la Generalitat de Catalunya, després que des de l'hospital activessin el protocol de maltractament infantil i un Equip de Valoració de Maltractament Infantil (EVAMI) realitzés una valoració del cas i demanés de manera "urgent" la retirada de la tutela dels pares.

El pare del nadó té antecedents per violència domèstica

El pare del nadó d'uns 20 dies que suposadament hauria rebut maltractaments que l'han deixat en estat molt greu té antecedents per violència domèstica però no ha rebut mai cap condemna, segons ha pogut confirmar l'ACN de fonts judicials. Tant ell com la mare de la criatura van ser detinguts dimecres acusats d'un suposat delicte de lesions contra la criatura i declaren aquest divendres al jutjat d'instrucció número 1 de Lleida.

La parella resideix a Lleida, ell té 39 anys i és de nacionalitat espanyola mentre que la mare en té 33 i és de nacionalitat colombiana.

El Síndic obre una actuació d'ofici 

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha obert una actuació d'ofici després de l'ingrés hospitalari del nadó de 20 dies suposadament maltractat pels seus pares a Lleida, en què demana a les entitats involucrades que es valori el funcionament dels protocols de coordinació existents.

En un comunicat, el Síndic ha instat a l'Ajuntament de Lleida, la Direcció General d'Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA) i el Departament de Salut a determinar si hi ha signes de maltractament previs que no s'hagin detectat adequadament.

Ribó ha recordat una resolució del passat mes de juny, en què recollia mancances en la detecció del maltractament, en l'aplicació dels protocols i en la coordinació entre serveis en un cas de mort d'un nadó per presumptes maltractaments del seu pare.

Segons han informat a Efe fonts de l'Hospital Vall d'Hebron, el nadó, que està sota responsabilitat de la DGAIA, continua ingressat en estat "molt greu".

Els pares, de 29 i 33 anys i de nacionalitat espanyola i colombiana, passaran aquest divendres a disposició judicial acusats d'un delicte de lesions.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats