Lleida
16/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


“Em va dir toca que no passa res”, explica una de les nenes abordades a les piscines de FondarellaL’acusat diu que tot és una invenció


“Es va abaixar el banyador i em va ensenyar el penis. Em va dir “toca, toca que no passa res”, però no ho vaig fer. Se’l va pujar i va anar a canviar-se. Abans volia veure com ens canviaven i va insistir una mica”. Aquest va ser el testimoni de la nena de 8 anys que va explicar que un home l’havia abordat a ella i a la seva amiga de 9 anys als vestuaris de les piscines de Fondarella el 22 de juliol de 2017. Aquestes paraules es van escoltar ahir durant el judici que es va celebrar a l’Audiència de Lleida a través de l’entrevista gravada pels psicòlegs de l’Equip d’Atenció a la Víctima (EATAV).

En aquest sentit, va manifestar que ella s’havia quedat a soles amb l’acusat, ja que la seva amiga “es va marxar perquè tenia una mica de por perquè no ens havia passat mai”. També va dir que l’home va entrar al vestuari, va tancar la porta amb el forrellat i va entrar al lavabo on les dues nenes es canviaven.

Per la seva part, la nena de 9 anys va indicar que “ell va fer un gest, em volia tocar la part de sota i em vaig tirar enrere, llavors em vaig tallar”, moment en el que va marxar a buscar els pares. “Vaig treure el forrellat, i nosaltres no l’havíem posat perquè no ens volíem quedar tancades. El va tancar ell”, va puntualitzar. Així mateix, els pares de les menors van comentar que les nenes estaven alterades i els psicòlegs de l’EATAV van dir que la versió de les dues nenes era creïble.

Per la seva part, l’acusat va comentar que el vestuari de les piscines de Fondarella era mixt i va negar els fets dient “rotundament no”. També va dir que “jo volia entrar a l’únic lavabo que hi ha perquè em volia canviar i vaig preguntar si estarien molta estona”, però “no les hi vaig dir que volia veure com es canviaven, ni les vaig intentar agafar, no els hi vaig ensenyar el penis ni els hi vaig dir que el toquessin”. En el seu torn a l’última paraula va afegir que “jo no sóc d’aquest tipus de persones” i que “mig poble s’ha muntat una pel·lícula”.

Fiscalia demana un any i mig de presó per un delicte d’abús sexual en grau de temptativa i la defensa, l’absolució.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats