Lleida
11 / 24° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


La duana de la Farga de Moles reforça els seus mecanismes de control amb un sistema de lectura automàtica de matrículesLa informació dels vehicles que s'obté a través de les càmeres es combina amb la base de dades de l'Agència Tributària


La duana de la Farga de Moles, situada al municipi de les Valls de Valira (Alt Urgell), compta des d'aquest dimarts amb un nou lector automàtic de matrícules, la finalitat del qual és reforçar els mecanismes de control tradicionals. D'aquesta manera, a través de la instal·lació de 22 càmeres, s'analitzen de forma combinada els registres que s'obtenen dels més de 10.000 vehicles que passen diàriament per aquest punt fronterer amb Andorra i la informació que hi consta a les bases de dades de l'Agència Tributària. Un dels principals objectius de la implantació d'aquest sistema, en el qual s'hi han invertit uns 400.000 euros, és el d'ajudar a detectar possibles infraccions, sobretot de moviments de divises sense declarar, contraban o tràfic d'estupefaents.

Una aplicació informàtica de l'Agència Tributària vincula de forma automàtica i en temps real les matrícules dels vehicles que queden registrades a través les càmeres instal·lades en diferents punts del pas fronterer de la Farga de Moles amb la informació sobre possibles casos de frau fiscal i duaner que hi puguin constar a les seves bases de dades. En cas de detectar-s'hi alguna mena de "risc", el semàfor del carril per on està circulant s'il·lumina de color vermell, el que obliga a aturar la marxa fins que els funcionaris duen a terme el control corresponent.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats