Lleida
-2/9° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


La jutgessa envia a presó els pares que van ser detinguts per maltractar el seu fill de vint diesEl nadó segueix ingressat a l’hospital a causa de lesions provocades per suposats sacsejaments violents i perillosos


La magistrada del Jutjat d’Instrucció 1 de Lleida va acordar ahir presó provisional, comunicada i sense fiança per a la parella de Lleida que va ser detinguda per presumptes maltractaments al seu nadó de vint dies. La causa està oberta per lesions agreujades amb dolo eventual. El nen encara es troba ingressat a l’Hospital de la Vall d’Hebron en un estat crític i la DGAIA disposa de la seva tutela.

La parella, l’home de 39 anys i de nacionalitat espanyola, i la dona de 33 anys i d’origen colombià, va ser detinguda dimecres a Barcelona després que el nadó fos ingressat a l’hospital i des d’allà es donés l’avís de suposats maltractaments a l’infant de només vint dies.

La declaració dels pares

Els pares de l’infant van ser traslladats als Jutjats de Lleida a primera hora del matí pels Mossos d’Esquadra. La mare del nadó va entrar a prestar declaració al Jutjat d’Instrucció 1 de Lleida a les 11.40 hores, emmanillada i acompanya pels agents de seguretat. 

Després d’una hora i quart de prestar declaració, els agents van tornar a acompanyar a la mare als calabossos, mentre que uns minuts més tard, a les 13.20 hores va ser el pare qui va entrar a prestar declaració, acompanyat de dos agents i emmanillat, de la mateixa forma que la mare.

El pare del nadó va prestar declaració durant una hora i quart, el mateix temps que la mare, i en acabar va ser retornat als calabossos pels Mossos d’Esquadra.

L’advocat defensor del cas no va voler facilitar als mitjans de comunicació informació sobre el cas ni tampoc sobre l’opinió dels pares del nadó que són acusats de presumptes maltractaments.

L’infant de vint dies encara es troba ingressat a l’Hospital de la Vall d’Hebron a causa de les lesions que aquest presenta, corresponent a la Síndrome del Nadó Sacsejat, que comporta un hematoma subdural, una hemorràgia retinal, i un edema cerebral, a causa de sacsejaments violents i perillosos, atès què el cervell del nadó no ocupa tot l’espai cranial i que provoca un sangant entre les meninges i el cervell del petit. Malgrat això, en la majoria dels casos no hi ha signes visibles de lesió externa.

La tutela de l’infant està en mans de la DGAIA (Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència) i no va suposar un problema quan es va dictar presó provisional per als dos pares a la sentència.

El pare del nadó, segons va informar el TSJ, no disposa d’antecedents penals anteriors, però sí que va ser denunciat per altres parelles per maltractament i encara té un judici pendent al Penal 3 de Lleida.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats