Lleida
2 - 12° C (boira i sol)
97% 26 km/h


La meitat de les dones aturades són de llarga durada, segons un estudi del sindicat USO1 de cada 3 treballadores sense feina porta més de dos anys buscant feina


L'atur de llarga durada castiga molt més a les dones que els homes a Catalunya, segons una de les principals conclusions d'un estudi del sindicat USO. Mentre que en xifres absolutes, el nombre d'homes sense feina és lleugerament superior a les dones, quan s'observa l'impacte en l'atur de llarga durada les treballadores estan molt més penalitzades que els homes. De les 214.200 treballadores que buscaven feina a 31 de juny d'aquest any, 105.815 dones, el 49,4%, gairebé la meitat, són aturades de llarga durada, treballadores que no troben feina des de fa més d'un any, segons les dades de l'estudi que es basa en l'Enquesta de la Població Activa (EPA) del segon trimestre d'aquest any. D'aquestes dones, el 30,3% de les aturades, gairebé 1 de cada 3, porten més de dos anys a l'atur. Els homes aturats de llarga durada a Catalunya el mateix període sumen 99.722 persones, el 45,8% del conjunt de treballadors sense feina.

L'estudi de l'USO amb xifres desglossades per Catalunya a petició de l'ACN indica que el 36% de les dones aturades a Catalunya, unes 77.300 treballadores, tenen més de 45 anys .

Entre els homes, el percentatge dels aturats que tenen més de 45 anys suposen el 40,3% del total de desocupats, sempre en relació amb les xifres del segon trimestre de l'EPA.

Tant entre els homes com entre les dones, la franja d'edat de més de 45 a 65 anys és la que concentra el major nombre de persones sense feina. La segona franja és que va de 25 a 34 anys i la tercera entre 35 i 44 anys.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats