Lleida
10 / 21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


La noia amb discapacitat que va denunciar abusos en grup a Lleida és "manipulable" i "no sap fabular", segons la psicòlogaUn dels acusats reconeix relacions sexuals, però consentides, i l'altre les nega


La noia amb intel·ligència límit que va denunciar abusos en grup a Lleida és "vulnerable i manipulable", segons ha declarat aquest dijous al judici la psicòloga que la va atendre. Ha afegit que la noia no sap preveure situacions de risc i que, tot i que és capaç de mentir, no pot mantenir la mentida en el temps ni inventar-se una història. Un dels acusats ha reconegut a l'Audiència de Lleida haver mantingut relacions sexuals amb la noia però assegura que van ser consentides. L'altre acusat les ha negat tot i reconèixer ser al pis on presumptament van ocórrer. La víctima, en canvi, ha declarat que li van fer "coses que ella no volia", tant els dos acusats com un altre, menor d'edat ja jutjat, tot i que els va dir que "no" i que "paressin" perquè li feien "mal".

La noia ha declarat que va accedir anar amb els acusats a casa d'un d'ells perquè s'havia escapat de casa però que un cop allà, la van començar a "molestar" els tres. "M'obligaven tots a l'hora, anaven 'a saco' i em feien el que no volia que em fessin", ha declarat. Ha relatat que la van agafar, li van treure les malles i se li van tirar a sobre. "Els deia: això no m'ho feu, deixeu-me en pau, si us plau, i continuaven", ha dit.

Els dos nois estan acusats d'abusar sexualment de la noia, amb intel·ligència límit, el 22 de maig de 2017, quan els acusats tenien 18 i 26 anys i la noia, 27. Els fets van passar a casa d'un altre noi, de 16 anys i nacionalitat romanesa, a Lleida, que ja va ser jutjat i condemnat l'1 de desembre pel jutjat de menors de Lleida a un any i tres mesos d'internament en règim semiobert, cinc mesos de llibertat vigilada i a pagar una indemnització de 6.000 euros.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats