Lleida
18-24° C (pluja)
97% 26 km/h


La seguretat de Sants va registrar un passatger equivocat mentre la dona amb la maleta sospitosa pujava al trenAdif es compromet a incrementar la presència de personal de seguretat privada en hores punta a la reunió amb els Mossos i Renfe


Els agents de seguretat de l'AVE de l'estació de Sants van registrar un passatger equivocat que portava diverses maletes després de veure per l'escàner un objecte sospitós que en realitat era una sivella amb forma de granada. L'objecte va ser detectat a les 07.29 hores. Mentre els agents de seguretat registraven el passatger equivocat, la propietària de la maleta sospitosa va pujar al tren en direcció a Madrid-Atocha que sortiria a les 7:40 h sense adonar-se de l'alarma que el seu equipatge havia generat. Aquest és el relat dels fets que s'ha aclarit durant la reunió entre els Mossos d'Esquadra, Adif i Renfe que s'ha celebrat al matí, on s'ha constatat que els protocols de treball "funcionen correctament" però que després de situacions com les d'aquest dimecres cal "revisar i actualitzar" les pautes de treball entre els Mossos i els operadors.

Els Mossos van rebre la comunicació a les 8:02h, que són 33 minuts després que l'objecte sospitós passés per l'escàner i quan el tren on viatjava la propietària portava 22 minuts de viatge en direcció a Madrid.

Després de registrar les maletes del passatger equivocat i adonar-se que no aconseguien localitzar l'objecte sospitós el personal de seguretat va comunicar-ho al centre de seguretat d'Adif, que va analitzar les càmeres de seguretat i va descobrir que la propietària era una altra persona.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats