Lleida
18-24° C (pluja)
97% 26 km/h


L'Audiència de Lleida condemna a cinc i 3,5 anys de presó els pares de la Nadia per estafar més de 400.000 eurosEl tribunal no es creu la versió dels progenitors i assegura que la menor no tenia cap risc imminent per a la seva vida i no es va fer cap tractament mèdic a Houston


L'Audiència de Lleida ha condemnat per estafa continuada agreujada els pares que van utilitzar la malaltia de la seva filla menor d'edat, Nadia, com a engany per aconseguir diners de tercers en concepte de donacions. La sentència estableix per al pare, Fernando Blanco, una pena de cinc anys de presó i multa de 3.000 euros, i per a la mare, Margarita Garau, una pena de tres anys i mig de presó i multa de 2.400 euros. Considera acreditat que ambdós es van enriquir en 402.232,65 euros. A més, hauran de pagar les costes del procediment, incloses les de l'acusació particular. La resolució del tribunal els condemna també a fer front a una indemnització per a cadascuna de les persones perjudicades pel seu engany com a responsables civils.

Resulta provat, segons recull la sentència judicial, que els ara condemnats, són pares d'una de menor que pateix tricotiodistrofia, malaltia genètica de les catalogades com 'rares' que provoca alteracions cutànies, oftalmològiques i trastorn del desenvolupament i del llenguatge en un context d'intel·ligència límit, encara que sense risc vital imminent per a la malalta. Afirma la sentència que, aprofitant la malaltia de la menor, els condemnats “van ordir un pla per obtenir un lucre patrimonial il·lícit, constituint l'Associació Nadia Nerea per a la tricotiodistrofia i malalties rares de les Balears, figurant als seus estatuts com a president de la mateixa l'acusat Fernando Blanco i com a tresorera l'acusada Margarita Garau”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats