Lleida
21-37° C (sol)
97% 26 km/h


L'equip de rescat ultima el pla de seguretat per arribar a JulenEsperen arribar als 60 metres en el túnel paral·lel en les properes hores.


Membres del Consorci Provincial de Bombers, Protecció Civil i l'equip tècnic s'han reunit avui per ultimar el pla de seguretat per rescatar el Julen, el nen de dos anys que va caure a un Pou a Totalán (Màlaga) el 13 de gener i " garantir la seguretat de la intervenció ".

Així ho ha declarat als periodistes, el president del Consorci de Bombers de Màlaga, Francisco Delgado, a la sortida d'una reunió tècnica en què s'ha tractat sobre aquest pla juntament amb els miners de la Brigada de salvament d'Hunosa.

Delgado ha indicat que a la reunió tècnica s'han vist "tots els escenaris possibles", i d'aquesta manera, "davant de qualsevol problema que pugui sorgir, tenir la resposta immediata. Aquí no hi pot haver res a l'atzar, tot el contrari, perquè ara arribem a una part crítica que hem de assegurar al màxim ".

Ha afegit que continuen els treballs de perforació d'un túnel vertical paral·lel al pou, amb una cota de profunditat arribada de 53 metres a causa de les dificultats del terreny, que "ajuda molt poc".

"Va lentament, però va funcionant bé, s'han fet els treballs de manteniment", ha indicat el representant del Consorci Provincial de Bombers de Màlaga.

No ha volgut donar un termini en què els tècnics arribin els 60 metres de perforació del túnel vertical, i ha assenyalat que tot i que es pretén acabar aquesta matinada "no podem donar una data".

"Ens queda molt poc per arribar als 60 metres", als quals cal arribar "per utilitzar part d'aquesta perforació com caldera" i que els miners puguin abocar-hi "el material que s'extreguin", ha dit Delgado, que ha qualificat com "fonamental" arribar a aquesta cota.

"El que es fa és ficar el tub que s'ha fabricat, encamisar, perquè es va ficant i soldant. S'ha de fer un cos amb uns tubs de 1,10 per 6 metres ", ha explicat Delgado que ha indicat que es formarà" una galeria de tres metres que cal estrebar; van amb els martells pneumàtics, depenent el que ens trobem de sòl, hem portat unes broques especials a fi de que això vagi perforant ".

Segons Delgado, un cop ja encamisada aquesta perforació, vindrà la baixada per la gàbia amb els miners, que treballessin per parelles mitja hora o trenta-cinc minuts avançant a poc a poc, i ha subratllat que "l'important és que no ens trobem amb una pedra aquí "i" la garantia de la seguretat".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats