Lleida
5 / 18° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Les dones són majoria entre jutges, fiscals i secretaris, però minoria en notaris, procuradors, registradors i graduatsCatalunya està en bona part dels casos en la mitjana estatal de les professions jurídiques o una mica per sobre


Les professions jurídiques a Catalunya tenen una presència de dones força diversa entre elles, però en alguns àmbits el col·lectiu femení ja és majoria. Així, entre jutges, fiscals i secretaris judicials, les dones són més del 50%, mentre que encara no hi arriben en el cas dels notaris, procuradors, registradors i graduats socials. Respecte la mitjana espanyola, en la majoria de casos Catalunya està igual o una mica per sobre.

Segons dades fetes públiques aquest dilluns pel Consell General del Poder Judicial, a Catalunya, les dones suposaven a 1 de gener del 2018 el 55,5% dels jutges i magistrats en actiu, una mica per sobre la mitjana estatal del 53,2%. L'any 2016 va ser el rècord, amb el 56,3% de presència, mentre que el mínim dels últims deu anys va ser el 2010, amb un 51,6%.

Pel que fa a la fiscalia, aquest 2018 la presència de dones suposa el 60,2% del total, força per sota del 73% del 2016, i la xifra més baixa des d'almenys el 2011. La mitjana espanyola ha anat augmentant progressivament des del 59% de fa set anys al 64% actual.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats