Lleida
21-37° C (sol)
97% 26 km/h


Suspenen el judici per tocaments a una nena de sis anys a Bellvís per comprovar si l'acusat té deteriorament cognitiuLa vista es torna a fixar per l'11 de març i l'altra acusada declararà per videoconferència des de Rumania


El judici a un home acusat de fer tocaments a una nena de sis anys, en ple carrer, a Bellvís (Pla d'Urgell), i a la cuidadora de la menor per permetre-ho, s'ha suspès. La vista s'ha iniciat dues hores tard, fins que ha arribat la intèrpret de romanès sol·licitada per l'acusada. Un cop a dins, l'acusat, de 87 anys, ha assegurat a la Sala no saber res, ni perquè estava allà, ni quants anys té, ni el poble on viu. Per la fiscal, el comportament de l'acusat "no és més que una estratègia" i les defenses, sorpreses per la situació, han sol·licitat que se li faci un anàlisi forense per establir si pateix deteriorament cognitiu, a causa de la seva edat, o no. Finalment la Sala ha decidit ordenar l'examen mèdic de l'acusat i suspendre el judici fins a tenir-ne el resultat. La vista es tornarà a fixar previsiblement per l'11 de març. L'altra acusada declararà per videoconferència, com anava a fer aquest dilluns, des de Rumania.

El president de la Sala ha fet diverses preguntes a l'acusat que no ha sabut respondre, com ara l'edat que té o en quin municipi viu. Només ha respost que quan treballava feia de vaquer i que ara viu en una residència, tot i assegurar que no sap on és. També ha explicat que és cec, que no pot caminar i que estava "desorientat". "No em preguntin massa coses", ha dit. 

Al juny de 2018 els forenses el van examinar i van concloure que podia declarar, tot i recollir que l'home patia un "deteriorament cognitiu lleu causat per l'edat". Divendres passat va parlar amb el seu advocat i tot i que semblava que podia declarar, el lletrat ha demanat tornar-li a fer un anàlisi forense perquè "els deterioraments a vegades passen en un període curt de temps". L'Audiència de Lleida ha decidit ordenar un nou reconeixement mèdic per establir si l'acusat està capacitat pel judici.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats