Lleida
-2 / 19° C (sol)
97% 26 km/h


Suspenen el judici per tocaments a una nena de sis anys a Bellvís per comprovar si l'acusat té deteriorament cognitiuLa vista es torna a fixar per l'11 de març i l'altra acusada declararà per videoconferència des de Rumania


El judici a un home acusat de fer tocaments a una nena de sis anys, en ple carrer, a Bellvís (Pla d'Urgell), i a la cuidadora de la menor per permetre-ho, s'ha suspès. La vista s'ha iniciat dues hores tard, fins que ha arribat la intèrpret de romanès sol·licitada per l'acusada. Un cop a dins, l'acusat, de 87 anys, ha assegurat a la Sala no saber res, ni perquè estava allà, ni quants anys té, ni el poble on viu. Per la fiscal, el comportament de l'acusat "no és més que una estratègia" i les defenses, sorpreses per la situació, han sol·licitat que se li faci un anàlisi forense per establir si pateix deteriorament cognitiu, a causa de la seva edat, o no. Finalment la Sala ha decidit ordenar l'examen mèdic de l'acusat i suspendre el judici fins a tenir-ne el resultat. La vista es tornarà a fixar previsiblement per l'11 de març. L'altra acusada declararà per videoconferència, com anava a fer aquest dilluns, des de Rumania.

El president de la Sala ha fet diverses preguntes a l'acusat que no ha sabut respondre, com ara l'edat que té o en quin municipi viu. Només ha respost que quan treballava feia de vaquer i que ara viu en una residència, tot i assegurar que no sap on és. També ha explicat que és cec, que no pot caminar i que estava "desorientat". "No em preguntin massa coses", ha dit. 

Al juny de 2018 els forenses el van examinar i van concloure que podia declarar, tot i recollir que l'home patia un "deteriorament cognitiu lleu causat per l'edat". Divendres passat va parlar amb el seu advocat i tot i que semblava que podia declarar, el lletrat ha demanat tornar-li a fer un anàlisi forense perquè "els deterioraments a vegades passen en un període curt de temps". L'Audiència de Lleida ha decidit ordenar un nou reconeixement mèdic per establir si l'acusat està capacitat pel judici.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats