Lleida
5/13° C (boira i sol)
97% 26 km/h


Tres lleidatans atrapats per un tifó a ShangaiS'han hagut de de quedat a l’hotel a l'espera que dilluns puguin agafar el tren cap a Pequín per tornar a Barcelona.


Núria Peinado, Anna Farré i Cristian Canut, de Balaguer, Gerri de la Sal i Barcelona, respectivament, van marxar fa 15 dies a la Xina de vacances. Shangai era el seu darrer destí abans de tornar a Catalunya però l’arribada del Tifó Lekima que avui arribarà amb la seva màxima intensitat ha fet que s’hagin de quedar a l’hotel (així els ho recomanen) i esperar que dilluns puguin agafar el tren cap a Pequín per tornar a Barcelona.

Ara per ara, els tres lleidatans (Cristian Canut també té els orígens familiars a Gerri) viuen amb “frustració” aquest contratemps. “Teníem coses previstes per demà i no podrem fer tot el que volíem” perquè diu que tot i que ahir només es recomanava no sortir de l’hotel, reforçar portes i finestres i evitar el balcó, avui segurament ja no es podrà sortir de l’edifici, ja que el Centre Metereològic Nacional de la Xina va emetre ahir l’alerta roja. 

El panorama d’ahir era desolador. “A la nostra zona no circula cap cotxe ni hi ha moviment”, diu Peinado, que afegeix que per avui hi ha la màxima alerta de pluja i vent. De fet diu que s’han anul·lat tots els vols i trajectes de tren.

De fet en arribar a Shangai ahir el primer que van fer va ser intentar veure l’sky line de la ciutat des de l’East Nanjing Road (el carrer principal de Shangai), però les condicions climatològiques els hi ho van impedir. “Va ser impossible arribar-hi perquè feia molt vent i molta pluja i els paraigües es trencaven”. Com que la situació era complicada van decidir tornar a l’hotel. 

Els tres estan bé i ara només pensen en si dilluns podran agafar el tren cap a Pequín per tornar a Barcelona.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats