Lleida
3/17° C (sol)
97% 26 km/h


Un jutjat ordena a Twitter i Facebook a retirar imatges d'un desnonamentLa PAH ha considerat en un comunicat que el requeriment del jutjat "en la pràctica suposa una prohibició radical de fer fotos de qualsevol desnonament que es practiqui a Guadalajara".


Un jutjat de Guadalajara ha dictat una mesura cautelar per la qual ordena a Twitter i Facebook retirar imatges que es van difondre en les dues xarxes socials d'una comissió judicial que va portar a terme un desnonament a la ciutat el 26 de març.

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha informat de l'acte del jutjat datat el 4 d'abril, consultat per Efe, en què també s'ordena retirar les fotos i els comentaris del desnonament que figuren al web de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i requereix a l'entitat a que, en el futur, s'abstinguin de publicar fotos dels integrants de la Comissió Judicial i comentaris similars respecte a aquest exercici.

En el seu acte, el jutjat alerta que si no respecten aquestes indicacions poden cometre delicte de revelació de secrets i de desobediència a l'autoritat judicial.

La PAH ha considerat en un comunicat que el requeriment del jutjat "en la pràctica suposa una prohibició radical de fer fotos de qualsevol desnonament que es practiqui a Guadalajara".

Segons ha indicat la Plataforma, el motiu d'aquestes actuacions és una denúncia realitzada per una Servei Comú de Notificacions i Embargaments, en què s'argumenta que les fotografies difoses des de les xarxes socials de la PAH el dia d'aquest desnonament "suposen una amenaça per al personal "que l'integra i pot comprometre la seva seguretat en el futur.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats