Lleida
4 - 13° C (sol)
97% 26 km/h


Una dona de Lleida facilita la detenció del gihadista que volia atemptar a BarcelonaVa denunciar als Mossos la intenció de l'home, que ahir va acceptar a l'Audiència Nacional 8 anys de presó


Una jove de Lleida, d'origen musulmà, va ser la que al seu dia va posar en alerta els Mossos d'Esquadra sobre les intencions del gihadista Abdeljalil Ait El Kaid d'atemptar contra la Sagrada Família, el Casino i un transport públic a la plaça de Catalunya de Barcelona el 2015, segons van confirmar ahir a LA MAÑANA fonts coneixedores del cas. De fet, el marroquí amb residència a Alacant es va acontentar ahir a l'Audiència Nacional amb una pena de vuit anys de presó pel delicte d'integració o pertinença a organització criminal.

Durant la vista oral, va mostrar el seu penediment i va demanar perdó per la seva activitat com a combatent gihadista a Sira, on va viatjar des d'Alacant. Tot i això, va dir que no tenia cap intenció d'atemptar a Espanya i que el seu destí era França.

En aquest sentit, la denúncia de la jove lleidatana -que ahir va declarar com a testimoni protegit- va posar a sobre avís a la policia catalana, que al seu torn va informar dels fets a la Guàrdia Civil.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats