Lleida
17-33° C (sol)
97% 26 km/h


Volen que la mort d’una veïna de Borges a l’N-240 es jutgi per homicidi dolósL’acusació particular ho ha demanat en el seu escrit entregat als jutjats


L’advocat de la família de la veïna de les Borges Blanques, M. S., de 27 anys que va morir la matinada del 16 d’octubre de 2016 en un accident al quilòmetre 83,1 de l’N-240, a la zona de la Torre del Mequinensa entre Lleida i Juneda (on la baixada propera a l’antiga benzinera Petrocat), ha sol·licitat en el seu escrit d’acusació que els dos investigats siguin condemnats per un homicidi dolós, el que suposaria una pena de 15 anys per cadascú. De forma subsidiària, demana que se’ls condemni per un delicte d’homicidi per imprudència greu (el que rebaixaria a 4 anys la pena total a demanar) tenint en compte també un delicte de conducció temerària, un delicte d’omissió de socors i un delicte contra la seguretat viària.

Segons va explicar ahir el lletrat, Josep Maria Peiró, el seu escrit el va presentar fa unes tres setmanes i va recordar que la família “està molt afectada”. Per la seva part, fonts judicials van explicar que Fiscalia encara no elaborat el seu escrit d’acusació, tot i que van explicar que la causa està oberta per un delicte d’homicidi per imprudència greu i que l'acusació particular no ha sol·licitat que hi hagi jurat popular, que és qui ha de jutjar un homicidi dolós. Els investigats conduïen els dos cotxes implicats en el sinistre (a més del de la víctima). En la seva declaració en fase d’instrucció van dir que no feien curses i que el cotxe que va impactar contra el de la víctima no va envair el carril contrari. Peiró va recordar que no van informar que el cotxe de la noia havia caigut al canal.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats