Lleida
2 / 12° C (pluja)
97% 26 km/h


Barcelona, la ciutat amb els salaris més alts dels professionals de les tecnologies de la informacióLa diferència amb els sous de les empreses madrilenyes pot ser del 4% i d'uns 10.000 euros a l'any amb la resta de l'Estat


La divisió 'Experis IT' del grup Manpower ha publicat un estudi comparatiu del nivell salarial de les empreses de tecnologies de la informació en diferents ciutats de l'estat espanyol. Una de les principals conclusions de l'estudi és que els professionals formats en la gestió de les tecnologies de la informació de les empreses ubicades a la capital catalana o al seu entorn metropolità són els que tenen els salaris més alts de l'estat espanyol, amb una mitjana d'uns 41.500 euros a l'any. La diferència amb Madrid, que és la segona ciutat amb els sous més alts, se situa entre un 2,6% en el cas de les tecnologies vinculades als mòbils o del 7% entre els administradors de sistemes. En relació amb la resta de ciutats de l'Estat, la diferència se situa en l'entorn del 20%, uns 10.000 euros a l'any a favor dels professionals que treballen a la capital catalana.

L'estudi 'Tech Cities' de la divisió 'Experis IT' del grup Manpower preveu que aquest any 2018 hi hagi un increment ''notable'' dels salaris d'aquest professionals en general a l'Estat davant l'execució d'un gran nombre de projectes de creixement que s'esperen en el sector.

Els principals increments es donaran entre les empreses que centren la seva activitat en el desenvolupament de projectes que implementin la tecnologia al servei del creixement de la facturació del negoci.

El professional dedicat al control i gestió de temes de ciberseguretat és el que més cobra entre les empreses de Barcelona amb una mitjana salarial de 47.000 euros a l'any, el 4,26% més del que cobra un professional ubicat a Madrid i el 24,47% més que la mitjana de l'Estat.

L'expert en tecnologies de la informació que menys cobra entre les empreses de Barcelona és l'administrador de sistemes amb un salari anual de 35.000 euros a la capital catalana, el 7,14% més de mitjana del sou d'un professional a Madrid i el 21,57% si es compara amb la resta de sous de les principals ciutats espanyoles.

Manpower assegura que el sector de les tecnologies de la informació és un dels que té un major potencial de creixement en la creació de llocs de treball vinculats sobretot al que suposa la transformació digital dels processos empresarials.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats