Lleida
1 / 17° C (sol)
97% 26 km/h


Científics xinesos clonen dos primatsVan utilitzar la mateixa tècnica amb la qual es va crear l'ovella Dolly


Un equip de científics xinesos ha aconseguit clonar per primera vegada a dos primats genèticament idèntics amb el mateix mètode que es va usar per crear a l'ovella Dolly el 1996, segons un estudi publicat avui a la revista especialitzada Cell.

 

Aquests primats, dos macacos de cua llarga, van ser creats mitjançant una transferència nuclear de cèl·lules somàtiques, és a dir, a partir de cèl·lules del teixit d'un primat macaco adult, en un procediment dut a terme a l'Institut de Neurociència de l'Acadèmia Xinesa de Ciències a Xangai (Xina).

Així, fa vuit setmanes una macaco femella va donar a llum a un clon, creat a partir de cèl·lules de teixit, la mateixa tècnica amb la qual que es va crear a la famosa ovella Dolly.

Deu dies més tard va néixer un segon mico, idèntic al primer, en el mateix centre.

Els dos clons, anomenats Zhong Zhong i Hua Hua, estan vius i sans, han assegurat aquest dimarts en una conferència telefònica els investigadors xinesos.

"La principal raó per clonar a aquests primats és perquè són molt propers als humans evolutivament i poden ajudar en tasques d'investigació de malalties cerebrals, càncer o trastorns metabòlics", va explicar el neurobiòleg Mu-ming Poo, de l'equip científic de clonació.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats