Lleida
3/10° C (sol)
97% 26 km/h


Cinc adolescents de Tremp, premiades per una 'app' sobre salutVan acabar en tercera posició a Catalunya dins el TecnhovationChallenge 2017


El dissabte dia 6 de maig al CaixaForum de Barcelona l’equip Code4Care, noies de Tremp de 2n i 3r. ESO del col•legi Maria Immaculada i INS Tremp van presentar la app que van estar dissenyant durant uns mesos “MeetYourHeath” dins del TecnhovationChallenge 2017. Van quedar en tercera posició a nivell de Catalunya.

L’equip de la categoria sènior, format per 5 noies, durant 12 setmanes ha estat acompanyat per una mentora, Carme Badia també de Tremp, que les ha acompanyat a través d'un itinerari, que ja estava prèviament establert. Per la seva banda, el programa els ha aportat recursos i materials audiovisuals per ajudar-les a obtenir tota la informació que necessitaven per poder experimentar, prendre decisions i avançar en el seu projecte.

La App “MeetYoutHealth” és de la categoria de e-health, el tercer tipus d’app’s que més es descarreguen al món, per darrera de les aplicacions i jocs. Pretén millorar la salut a través d’un millor control d’aquesta: calendari de visites, alarmes per prendre medicines, un bloc de notes on escriure informació al metge sobre l’evolució d’alguna patologia, un espai on comprar productes de parafarmàcia i informació mèdica entre altres apartats.

Dels 28 equips sèniors, només 14 han arribat a poder finalitzar el projecte i presentar-lo, i d’aquests l’equip Code4Care ha quedat en tercera posició. Totes les integrants del grup i la seva mentora destaquen que ha estat una experiència extraordinària i, alhora, sorpresa al veure que el seu projecte era molt interessant i resolia un problema de la societat. Els jutges estaven formats per empreses com Microsoft, HP, Vodafone etc.

Technovation Challenge (www.technovationchallenge.org) és un programa creat per Iridescent l'any 2009 i que compta amb el suport global de Made with Code (Google) i UN Women. L’objectiu d’aquesta organització és enfortir el rol de les noies i les dones a la societat a través de l’ús de la tecnologia i reduir l’escletxa de gènere en matèria de tecnologia.

L'Associació Espiral Educació i Tecnologia, com a ambaixadora nacional, fa una aposta decidida mantenint el seu compromís amb la innovació amb la finalitat de contribuir a la millora educativa.

Al nostre país, els equips reben el suport de la figura de dues Màster Educators (a Madrid i a Barcelona) i dels ambaixadors regionals: Power to code a Madrid i Mindconnex a Barcelona.

A més, tota la comunitat compta amb el suport de l'Ambaixada Nacional que sustenta l'Associació Espiral, Educació i Tecnologia amb la seva representant i l'ambaixadora, Esther Subias.

A Espanya, a més de diferents col•laboracions a nivell local ( la Generalitat de Catalunya, Vodafone, HP, Obra Social “La Caixa”, la Universitat Europea de Madrid, AIRBUS, Flexbot, Cisco Network Academy, etc.), el programa compta amb la col•laboració global i el suport fonamental a nivell nacional de Accenture.

Més informació: www.ciberespiral.org www.technovationchallenge.org

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats