Lleida
-2 / 19° C (sol)
97% 26 km/h


Colau qualifica "d'èxit rotund" el MWC'18 i afirma que "mai s'ha qüestionat" la continuïtat del certamen a BarcelonaEl Mobile World Congress tanca l'edició del 2018 amb 107.000 assistents, un 0,9% menys que l'any passat


El Mobile World Congres 2018 ha tancat les portes aquest dijous amb la xifra de 107.000 assistents, un 0,9% menys que en l'edició de l'any passat, segons dades de GSMA. Tot i que lleuger, es tracta del primer descens de nombre de visitants que s'ha registrat al MWC des de la seva primera edició el 2006.

Els visitants, provinents de més de 200 països, han conegut de primera mà durant quatre dies les principals novetats de la indústria mòbil internacional, que ha estat representada per més de 2.400 companyies expositores del ram i d'altres sectors adjacents com l'automoció, la robòtica o la salut. L’impacte econòmic del certamen s’estima en 471 milions d’euros i 13.000 llocs de treball temporals, segons GSMA i Fira de Barcelona. La propera edició del Mobile World Congress tindrà lloc a Barcelona del 25 al 28 de febrer de 2019.

La xifra de 107.000 visitants donada per la patronal organitzadora GSMA representa el nombre d'assistents individuals incloent delegats, expositors i mitjans de comunicació, però no el nombre total d'entrades a l'esdeveniment.

Colau qualifica "d'èxit rotund" el MWC'18 i afirma que "mai s'ha qüestionat" la continuïtat del certamen a Barcelona

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha qualificat "d'èxit rotund" el Mobile World Congress 2018 i ha afirmat que "mai s'ha qüestionat" la continuïtat del certamen a la capital catalana. "Tenim un contracte fins el 2023 que mai ningú ha posat en qüestió. El que evidentment demana GSMA és que hi hagi estabilitat i normalitat per al bon funcionament del congrés, com ha succeït en aquesta edició, que ha estat fins i tot millor que les anteriors pel que fa al funcionament de la mobilitat", ha declarat l'alcaldessa durant la valoració del MWC que s'ha fet aquest dijous a la tarda al tancament del certamen.

Colau també ha volgut agrair a Fira de Barcelona i GSMA "la feina que s'han fet en aquests dies i en els mesos anteriors a l'esdeveniment", així com a totes les administracions implicades –Ajuntament, Generalitat i Estat- que "s'han coordinat des de la Mobile World Capital per fer del congrés un èxit".

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats